top of page
El-vernissatge_art-contemporani-català-en-linia_exposicio_edited.jpg

5

– la culpa

Qui estigui lliure de pecat, que llanci la primera pedra

a partir del 21 de novembre

Pilar Aymerich neix a Barcelona l’any 1943. Es forma en direcció teatral a l’Escola d’Art Dramàtic Adrià Gual i aviat viatja a Londres, per seguir amb la seva formació, on decideix dedicar-se a la fotografia. L’any 1968, quan torna a Barcelona després d’una estada a París, consolida la seva carrera com a fotògrafa independent i comença a treballar per diverses revistes i mitjans audiovisuals del país.

Al costat de la periodista i amiga Montserrat Roig, retrata un gran nombre de personalitats de la cultura catalana com Mercè Rodoreda, Maria Aurèlia Capmany o Josep Pla. Durant l’època de la Transició, quan la societat revoltada surt al carrer després dels anys de dictadura, Aymerich immortalitza vagues i manifestacions que lluiten per deixar enrere els anys de repressió, lluitar pels drets de les dones i apropar-se a una societat més justa.

És així com, des de la lluita feminista, Aymerich configura un arxiu fotogràfic imprescindible per entendre la història contemporània d’aquest país i deixar constància que, davant de la llei, les dones sempre som una mica més culpables.

Qui sigui lliure de pecat, que llanci la primera pedra.

Fotografia: Cesc Maymó

el vernis satge.png

2022

  • VERNISSATGE IG
  • VERNISSATGE TW_

Subjecte a la llicència Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 4.0 Internacional de Creative Commons.

bottom of page